Als oudere wil je uiteraard blijven genieten van je comfort en zelfstandigheid, maar op een bepaalde leeftijd kun je niet langer zonder zorg. Of je nu slechts af en toe hulp nodig hebt of elke dag meermaals een beroep moet doen op een hulpverlener, een assistentiewoning is sowieso de ideale oplossing. Zeker als je huidige woning te groot is of te veel onderhoud vergt. Maar wat doe je het best: een assistentiewoning kopen of huren?

Assistentiewoning huren: zelfstandigheid, comfort en zorg

Een assistentiewoning – vroeger een serviceflat genoemd – biedt heel wat voordelen. In tegenstelling tot een woonzorgcentrum, behoud je in een assistentiewoning je privacy en zelfstandigheid. Je geniet er van een groot comfort. Nieuwe assistentiewoningen zijn uitgerust met de laatste technologie, van aangepaste deuren en trappen tot domoticatoepassingen die je het leven makkelijker maken. Tegelijk geniet je onmiddellijk van alle nodige zorg (indien gewenst) en maak je deel uit van een gemeenschap waar altijd wel iets te doen is.

Cornerstones-assistentiewoningen bezorgen het ‘hotelgevoel’ bij je thuis. De aanwezige faciliteiten omvatten onder meer:

  • Een ontspanningsruimte voor hobbyclubs, spellenmiddagen en filmvoorstellingen
  • Een fitnessruimte met gymclub
  • Een wellnesscenter met infraroodsauna
  • Een petanquebaan
  • Een bibliotheek
  • Een park of mooi aangelegde tuin
  • Een brasserie
  • Enz.

Als je zelf graag in een assistentiewoning wil verblijven, kun je ervoor kiezen om er een te huren. Als huurder ben je niet gebonden aan een bepaald vastgoed. Huren is ideaal voor wie het leven in een assistentiewoning wil uitproberen of voor wie een investering in vastgoed financieel onhaalbaar is.

Een assistentiewoning kopen

Koop je voor nu of voor later? In beide gevallen is een assistentiewoning van Cornerstones een prettige en slimme investering. Profiteer van de huurinkomsten of maak zelf de overstap naar een veilige, uitgebreide en aangename zorgomgeving.

Je merkt het al: een assistentiewoning kopen is een veilige en vooruitstrevende investering. Je woning is nu al aangepast aan de behoeften van een oudere, zodat je later geen verbouwingen meer moeten laten uitvoeren om je woning rolstoeltoegankelijk te maken, bijvoorbeeld. En ondertussen geniet je gewoon van een gezellige, stijlvolle en comfortabele woning met alle laatste technologie – ideaal voor een actieve 60-er of 70-er!

Onze assistentiewoningen staan garant voor luxe en comfort, zonder praktische lasten rond huishouden en administratie. Gemoedsrust voorop!

Huurrendement

Je kunt een assistentiewoning ook al kopen als belegging. Je ontvangt een mooi huurrendement, waardoor je investering zich na verloop van tijd terugbetaalt. Later kun je deze belegging opnieuw doorverkopen – mét winst, als de prijzen blijven stijgen – of kun je er natuurlijk zelf intrekken.