Ben je op zoek naar een waardevolle en duurzame belegging? Dan moet je misschien investeren in een assistentiewoning, want investeren in zorgvastgoed loont. Maar dan assistentiewoningen kopen op een toplocatie. Een goeie ligging bepaalt deels het wooncomfort van de bewoners en speelt een cruciale rol in de vastgoedwaardering.

Wat is een goeie ligging?

‘Locatie, locatie, locatie!’ is het motto van de vastgoedsector, precies omdat een goeie ligging zo’n grote invloed heeft op de waarde van onroerende goederen. Dat is niet anders voor assistentiewoningen, al komt er hier nog een andere factor bij kijken. Ouderen vinden het namelijk erg belangrijk om in de buurt te wonen van hun kinderen en kleinkinderen en andere vrienden en familie. Maar ook de nabijheid van groen en diensten zijn van belang. Denk daarbij vooral aan:

  • Bereikbaarheid van de assistentiewoning met het openbaar vervoer: is er een bushalte of station in de buurt?
  • Een groene omgeving, een wandelpark, uitzicht over groen …
  • Winkels, supermarkten, horecazaken, …
  • Openbare voorzieningen zoals een fitness, brasserie, café, …

Gouden regel …

Hoe weet je of een assistentiewoning goed is gelegen? Hanteer deze gouden regel: als je de kerktoren ziet staan, zit je zeker goed! Ouderen geven nu eenmaal de voorkeur aan een ligging in of nabij een stads- of dorpskern, waar vrienden en kennissen wonen en waar doorgaans meer en betere diensten zijn. Idealiter heb je vanuit je assistentiewoning ook directe toegang tot groen, zoals een rustig binnenplein of een gezellig parkje.

Een goed gesitueerde assistentiewoning kopen

Beleg niet zomaar in eender welke woning voor ouderen, maar kies voor kwalitatief vastgoed op een toplocatie. Alleen zo ben je zeker dat er veel vraag is naar je assistentiewoning. ‘Oude bomen verplant men niet’, luidt de uitdrukking, en het hoeft dus niet te verbazen dat veel senioren op zoek zijn naar een assistentiewoning in een vertrouwde omgeving, dicht bij vrienden en familie. Hoe beter je vastgoed in de markt ligt, hoe sneller de vastgoedwaarde toeneemt en hoe groter je rendement zal zijn.

Meer weten over beleggen in assistentiewoningen? Neem nu nog contact op met Cornerstones en ontdek op welke toplocaties wij momenteel assistentiewoningen bouwen.