Vroeger waren er slechts twee opties voor hulpbehoevende bejaarde mensen. Ofwel sprong de familie bij, zodat de oudere of het koppel zo lang mogelijk thuis kon blijven wonen, ofwel verbleef de oudere in een woonzorgcentrum of rusthuis. Tegenwoordig zijn er heel wat meer aangepaste woonvormen voor ouderen mogelijk. De voordelen van die aangepaste woonvormen ontdek je hier.

Woonvormen voor ouderen

De traditionele aangepaste woonvormen voor ouderen zijn beperkt tot:

  • permanent verblijf in een woonzorgcentrum
  • kortverblijf in een woonzorgcentrum van maximaal 60 aaneengesloten dagen
  • herstelverblijf na een operatie, ziekte of ongeval

Dit zijn de nieuwe aangepaste woonvormen:

  • dagverzorging
  • serviceflats
  • assistentiewoningen
  • zorgwoningen
  • kangoeroewoningen

Zoals je ziet combineren assistentiewoningen het beste van twee werelden: genieten van zelfstandigheid, maar toch zorg binnen handbereik. Met andere woorden: 100% gemoedsrust.

Voordeel 1: zelfstandigheid

Door te kiezen voor een serviceflat, assistentiewoning of andere vorm van aangepast wonen geniet je als oudere langer van je onafhankelijkheid en vrijheid, zonder in te boeten aan dienstverlening of verzorging. Er zijn aangepaste woonvormen voor zowel alleenstaanden als koppels. In een assistentiewoning geniet je van zelfstandigheid en zorg binnen handbereik, wat garant staat voor 100% gemoedsrust.

Voordeel 2: optimale dienstverlening

Veel ouderen vinden het een groot voordeel om in een serviceflat of een assistentiewoning te verblijven. Het laat hen toe om zelfstandig te wonen, terwijl ze toch snel en makkelijk hulp kunnen inroepen indien nodig. Bovendien kunnen ze in een serviceflat of assistentiewoning eenvoudig gebruikmaken van allerlei gemeenschappelijke diensten, zoals een fitnessruimte, wellnesscentrum, kapper, kinesist …

Voordeel 3: modern wooncomfort

Cornerstones voorziet in haar unieke woonprojecten het grootste woon- en leefcomfort voor de bewoners. Er wordt hardop nagedacht over makkelijk en praktisch. Digitale televisie, draadloos internet, videofoon … deze moderne uitrusting wordt in alle appartementen geïntegreerd. Een op maat gemaakt woonplatform maakt het mogelijk om langer zelfstandig te wonen, en te blijven wonen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan maximale veiligheid en 100% gemoedsrust.

Voordeel 4: nooit alleen zijn

In een Cornerstonesresidentie krijgt eenzaamheid geen kans! Zo zijn er niet alleen gezellige gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes waar bewoners uitgebreid met elkaar kunnen kennismaken, maar organiseren onze medewerkers ook regelmatig leuke groepsactiviteiten. Samen quizzen, knutselen, bloemschikken, pétanquen, een mooie wandeling maken, … In een Cornerstonesresidentie wordt sociaal contact steevast gestimuleerd.

Ontdek nog veel meer voordelen van assistentiewoningen voor senioren