Wanneer traditionele spaarformules niet veel opbrengen en de beurzen te riskant zijn, is vastgoed een vertrouwde ‘safe haven’ voor investeerders. Vooral zorgvastgoed doet het goed. Lees hier waarom een investering in serviceflats of assistentiewoningen goed oplevert.

1.     Andere investeringen leveren weinig op

Het is een bekend probleem: je spaarcentjes brengen amper nog iets op. De interesten op spaarrekeningen en andere beleggingsformules staan historisch laag. Ook staatsbons, termijnrekeningen en beleggingsfondsen bieden niet langer hetzelfde mooie rendement als vroeger. In deze tijden is een investering in vastgoed zeker het overwegen waard.

2.     Aantrekkelijk huurrendement

De verhuur van een assistentiewoning levert een mooi maandelijks rendement op waaraan andere spaar- en beleggingsformules niet kunnen tippen. Je kunt rekenen op een gegarandeerd huurrendement van 3,5 procent. Bovendien zijn ouderen in assistentiewoningen over het algemeen trouwe en betrouwbare huurders, en is er te allen tijde veel vraag naar kwalitatieve assistentiewoningen.

3.     Rendement op investering

Een andere reden om te investeren in zorgvastgoed is de immer toenemende waarde. Tenminste als je kiest voor nieuwe assistentiewoningen op een toplocatie. Wanneer je nu investeert in een assistentiewoning en die over enkele jaren opnieuw verkoopt, kun je een aanzienlijke meerwaarde realiseren op de aankoopprijs. Neem je de meerwaarderealisatie in rekening, dan kun je een rendement van wel 8 procent halen!

4.     Fiscale voordelen

Je geniet in Vlaanderen van een verlaagd btw-tarief van 12 procent bij de aankoop van een assistentiewoning en krijgt daarbovenop een vrijstelling onroerende voorheffing. Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

5.     Investeren in serviceflats = duurzaam

Voor een redelijk rendement hoef je niet noodzakelijk in risicovolle sectoren te beleggen. Een investering in zorgvastgoed is ethisch, duurzaam en toekomstgericht. Door de aanhoudende vergrijzing en toenemende vraag is deze belegging bovendien uitzonderlijk veilig.

6.     Goedkoop lenen door lage interesten

Nog nooit was lenen voor een investering zo goedkoop en aantrekkelijk. Daardoor is een assistentiewoning kopen – als investering, of voor persoonlijk of familiaal gebruik – makkelijker dan ooit.

7.     Zorgeloos

Ten slotte is een investering in zorgvastgoed een zorgeloze belegging. De assistentiewoningen worden door een professionele firma uitgebaat en verhuurd, waardoor jij je nooit zorgen hoeft te maken.