Voor senioren met een toekomstplan

Onze maatschappij verandert. Vandaag zijn we met véél meer vijftigplussers dan vroeger. Op dit moment is 1 op 5 vlamingen ouder dan 65 jaar, Binnen 15 jaar zal dit aantal stijgen tot 1 op 4! En dit terwijl ook de levensverwachting blijft toenemen. Het aandeel 80+ zal tegen 2050 verdubbelen. Eén ding staat vast: ander woonbeleid dringt zich op.

Bovendien zijn onze noden en verwachtingen wat wonen betreft helemaal anders dan vroeger. Onze wensen veranderen in de loop van de jaren. Onze woning wordt steeds belangrijker. We willen er rust vinden, genieten van onze privacy. En tegelijk fijne momenten beleven met familie en vrienden. Een warme thuis waar levenscomfort primeert en ondersteuning wordt aangeboden, ook wanneer het fysiek moeilijker wordt.

Cornerstones, voor senioren met een toekomstplan

Cornerstones - geniet van een gouden toekomst

Cornerstones speelt in op onze veranderende maatschappij. Wij creëren woningen voor mensen met een toekomstplan. Voor mensen die willen wonen of investeren in een plaats waar ouder worden comfortabel en boeiend is. Voor mensen die graag vooruit kijken. Wij ontwikkelen een woonomgeving die meegroeit met zijn bewoners en zorgen voor een dienstverlening op maat. Zo kunnen onze bewoners en hun familie steeds op hun beide oren slapen. Onze assistentiewoningen vormen een ideale thuishaven om zorgeloos ouder te worden.

Meer dan een dak boven uw hoofd

Slim ingerichte flats met het oog op morgen

Prioriteiten veranderen als we ouder worden. Natuurlijk blijven voldoende licht en veel bergruimte belangrijk. Maar daarnaast spelen ook een vlotte toegankelijkheid en extra veiligheidsmaatregelen een steeds grotere rol. Net als een sociale omgeving waarin het gewoon goed wonen is.
Daarom gaan wij bij het ontwerp en de bouw van onze assistentieflats veel verder dan het dak en de vier muren. We creëren een ruimte die perfect aansluit bij de prioriteiten van de senior vandaag én morgen. Alle assistentiewoningen worden afgestemd op mogelijke wijzigingen in de woonbehoefte: maximale (rolstoel)toegankelijkheid, drempelluwe overgangen, inloopdouche met antisliptegel, aangepast sanitair, open keuken en leefruimte, stopcontacten en schakelaars op comforthoogte, brede gangen en deuren, praktische schuifdeuren,…

Duurzaam en milieuvriendelijk

Alle flats zijn tot in de puntjes afgewerkt met kwalitatieve en duurzame materialen. Natuurlijk voldoen we ook aan de strenge normen van erkende assistentiewoningen. En uiteraard besteden we erg veel aandacht aan moderne architectuur en optimaal energieverbruik. Hedendaagse, duurzame flats bouwen is onze corebusiness.

Slimme architectuur en up-to-date domotica

We denken hardop na over ‘gemakkelijk’ en ‘praktisch’. En we ontwerpen slimme uitrustingen en bieden comfortabele diensten die zelfstandig wonen zo lang mogelijk toelaten, ook al komen er later beperkingen. Hiervoor maken we gebruik van slimme architectuur en up-to-date domotica.

Service en comfort à la carte

Comfort en diensten

In onze assistentiewoningen bepaalt de bewoner het evenwicht tussen zelfstandigheid en ondersteuning. Iedereen geniet er van een moderne thuis in een rustige omgeving. En voor wie wat extra hulp of ondersteuning nodig heeft, staat de beheersinstantie klaar met een fantastische omkadering. Ook de woonassistent helpt u graag verder. Zo kan u bij hem/haar terecht voor allerlei vragen en/of advies over de zorg en diensten alsook voor hulp bij praktische zaken.

Een sociaal en actief leven

Ontspanning en sociale contacten staan centraal in onze complexen van assistentiewoningen. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschapruimten dewelke wij naast de assistentiewoningen voorzien in onze woonprojecten (verschillend per project). Of tijdens één van de vele activiteiten dewelke in samenspraak met de bewoners georganiseerd worden. Iedereen kan op eigen ritme genieten van een rijk gevuld sociaal leven met buren, familie en vrienden.

Toplocatie

Heel bewust kiezen we ervoor om onze assistentiewoningen te bouwen in nabijheid van de stads- of dorpskern. Zo kunnen onze bewoners gemakkelijk ontspanning en plezier opzoeken met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. Want contact met de omgeving is belangrijk.
Maar naast een bruisende omgeving binnen handbereik is ook rust een belangrijke factor bij het kiezen van een locatie. Een groene, rustgevende omgeving zorgt voor comfort en verhoogt de levenskwaliteit. En dat is nu net wat Cornerstones wil bieden!

Een goede en zorgeloze investering

Erkende assistentiewoningen

Naast alle voordelen die investeren in assistentiewoningen biedt, denk maar aan het lage investeringsrisico, het duurzaam rendement en het solvabel en groeiend huurpubliek, is de erkenning als assistentiewoning uiterst interessant voor u als investeerder.

Alle woningen van Cornerstones zijn erkende assistentiewoningen, en dat levert fiscale voordelen op. Hierdoor betaalt u slechts 12% btw in plaats van 21% op uw constructie. Bovendien hoeft u geen onroerende voorheffing te betalen.

Ontzorgen

De beheersinstantie doet er alles aan om uw investering zo zorgeloos mogelijk te maken. Wanneer u uw assistentiewoning (nog niet) zelf wil bewonen, maar verhuren, gaan zij op zoek naar een geschikte huurder voor uw onroerend goed. Uiteraard kan u ook mee de verhuur ondersteunen door zelf vrienden, familie en kennissen aan te brengen aan de beheersinstantie. Daarnaast regelt de beheersinstantie het financieel beheer en de administratie (opmaak contracten, plaatsbeschrijving, doorstorten huur, optreden in geval van wanbetaling,…). U kan met andere woorden, ook als eigenaar, rekenen op een professioneel kader.

U wenst meer informatie over de woonprojecten van Cornerstones?

Contacteer ons via onderstaand formulier en wij nemen graag contact met u op.

Gegevens:Project
Ik informeer *
Uw eventuele vraag
Hoe leerde u het project kennen


Ik wens dat iemand contact met me opneemt
Ik wil me inschrijven op de Cornerstones nieuwsbrief
Ik wil me inschrijven op een event

Event
Aantal personen
Ik kom om

Gelieve dit veld leeg te laten.

Contacteer Cornerstones

Cornerstones is de bedenker van slimme en vernieuwende woonvormen voor mensen met een toekomstplan. U kan ons zelf contacteren of uw gegevens achterlaten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op zodat we samen de best mogelijke oplossing op uw maat kunnen bedenken.

Cornerstones
Prins Boudewijnlaan 30, bus 9
2550 Kontich
Info@cornerstones.be
03 33 44 762