Ligging en omgeving

Ontdek de kwaliteiten van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en laat u inspireren door de vele mogelijkheden die deze gemeente u te bieden heeft.

Wie van groen houdt is in Onze-Lieve-Vrouw-Waver op het juiste adres. De prachtige groene omgeving biedt vele mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Diverse routes brengen u op de mooiste plekjes uit de omgeving.

Ontdek wat Onze-Lieve-Vrouw-Waver u te bieden heeft

Een rijke historie…

Het dorpscentrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver ontstond op de gronden van het machtige Waverwoud, waaraan het ook zijn naam afleidt. In 1977 fuseerde ‘Het Torekensdorp’ met Sint-Katelijne-Waver tot de fusiegemeente Sint-Katelijne-Waver. Het centrum, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Elzestraat en Pasbrug-Nieuwendijk vormen samen deze fusiegemeente.

Ontdek de kwaliteiten van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en laat u inspireren door de vele mogelijkheden die deze gemeente u te bieden heeft.

Sfeervolle terrasjes, het ruime winkelaanbod, een bibliotheek en een prachtige golfbaan zijn slechts enkele voorbeelden wat deze gemeente zo aantrekkelijk maakt. Maar niet te vergeten de wekelijkse markt, de kermis, de gezellige jaarmarkt en de diverse braderieën in het centrum zijn beslist een bezoekje waard.

Met de auto of openbaar vervoer is het centrum goed bereikbaar en via de R6 bent u zo op de E19 richting Mechelen en Antwerpen. Maar ook de plaatsen Lier (10km) en Leuven (30km) zijn vanaf hier binnen no time te bezoeken.

…in een groene omgeving

Wie van groen houdt is in Onze-Lieve-Vrouw-Waver op het juiste adres. De prachtige groene omgeving biedt vele mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Diverse routes brengen u op de mooiste plekjes uit de omgeving. Een avondtuurlijke tocht met de huifkar met uw vrienden of kleinkinderen is beslist de moeite waard. De golfclub De Wijnvelden staat garant voor een aangenaam potje golfen op een prachtige golfbaan. Dierenpark Planckendael, vlakbij Mechelen (10km), is het ideale décor voor een dagje dolle pret met uw kleinkinderen.

Elke eerste week van mei houdt de gemeente Sint-Katelijne-Waver de Week van de Groentestreek. Maak kennis met de groente van deze streek (meer dan veertig soorten) die elk jaar in de eerste week van mei langs diverse wandelingen, fietstochten, bedrijfsbezoeken en eetgelegenheden te ontdekken zijn.

Ontdek…

  • Groentemuseum ‘t Grom: het eerste doe-museum rond groenten en tuinbouw in Vlaanderen, op de site van de Midzeelhoeves van de abdij van Roosendael
  • Boerderij De Doederij: een ‘Community Supported Agriculture’ boerderij, ondersteund door de gemeenschap waarbij landbouwers en consumenten zich verenigen
  • BelOta: de grootste coöperatieve veiling van Europa
  • Proefstation voor de groententeelt
  • En nog zoveel meer…
Kasteel van Berlare

Cultuurhistorische pareltjes in en rond Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Onze-Lieve-Vrouw-Waver en omgeving telt tal van opvallende gebouwen en monumenten. Zo zijn er de kastelen, historische hoeven, het oude en nieuwe gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, bijzondere kerken, kapellen, bunkers en forten. Vele monumenten, maar ook landschappen en dorpsgezichten die zijn beschermd.

Enkele historische pareltjes in en rond Onze-Lieve-Vrouw-Waver

  • de neogotische Onze-Lieve-Vrouwekerk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver
  • het Ursulineninstituut met wintertuin
  • abdijsite Roosendael
  • Borgerstein

Ontdek nog zoveel meer op www.skw.be

Woonproject Felix Brouwershof

Wilt u meer weten of eens komen kijken?

Contacteer Zorgbedrijf Antwerpen voor meer info of vraag naar gratis kennismakingsbrochure over Felix Brouwershof:

Bel ons op 03 431 31 31
Kijk op www.felixbrouwershof.be

Een service flat huren, dat is slim gezien

Wilt u meer weten of eens komen kijken? Contacteer Zorgbedrijf Antwerpen voor meer info of vraag naar gratis kennismakingsbrochure over Felix Brouwershof: Bel ons op 03 431 31 31 of Kijk op www.felixbrouwershof.be

Surf naar www.felixbrouwershof.be

Inschrijven nieuwsbrief

Wordt u graag als eerste op de hoogte gebracht over onze nieuwe projecten, infosessies, opendeurdagen... of interessante weetjes?

Schrijf nu in op de Cornerstones nieuwsbrief

Contacteer Cornerstones

Cornerstones is de bedenker van slimme en vernieuwende woonvormen voor mensen met een toekomstplan. U kan ons zelf contacteren of uw gegevens achterlaten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op zodat we samen de best mogelijke oplossing op uw maat kunnen bedenken.

Cornerstones
Prins Boudewijnlaan 30, bus 9
2550 Kontich
Info@cornerstones.be
03 33 44 762