Ontdek Berlare

Ingeplant in een groen stiltegebied te Berlare, langsheen een verzande meander van de Schelde, op een boogscheut van het Donkmeer met zijn 86 ha aan wateroppervlakte, bevindt zich woonproject Meerschevenne.

De tuin van de residentie grenst aan een oude kasteeldreef, enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers, die rechtstreeks uitgeeft op het dorpscentrum, tevens een onderdeel van verscheidene fiets- en wandelroutes.

Ontdek Berlare; over veen, meren en Aloysius vanden Meersche

De Schelde en het veen

Berlare en de Schelde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tienduizend jaar geleden vloeide de rivier er rond de zandduinen en verlegde ze telkens traag haar loop. De oude Scheldearm werd opgevuld door veen, waardoor men dit begon te delven en ontgonnen turf begon te verkopen. Woonproject Meerschevenne, gelegen in de Turfputstraat, draagt deze rijke historie nog steeds met zich mee.

Fietsen en wandelen in de natuur

Nog een stille getuige van deze turfontgininngen is het toeristische Donkmeer, bekend van diens tweejaarlijkse openluchtmusicals. Samen met het drooggelegde Broek (Broekbos), de Gratiebossen en de bossen ter hoogte van Nieuwdonk vormt het Donkmeer het groene hart van Berlare. Perfect voor actieve recreatie, wandelen en fietsen. Sinds juli 2008 beschikt Berlare zelfs over een I-bikeroute. Een fietstocht doorheen Berlare met je MP3-speler als gids!

Kasteel van Berlare

Op een boogscheut van residentie Meerschevenne ligt het kasteel van Berlare. Het domein behoorde historisch aan de heer van Berlare, Aloysius vanden Meersche, en is sinds 2008 eigendom van de gemeente. Sinds 1974 zijn zowel het kasteel en zijn bijgebouwen, als het park volledig geklasseerd. Het kasteelpark is toegankelijk voor publiek en heerlijk om in te wandelen en te genieten van de mooie omgeving.

Kasteel van Berlare

Ontdek ook…

‘t Veer: volgens de lokale traditie is het veer te Berlare – Appels het oudste in de streek

Berlare broek (fauna en flora): dit prachtige natuurgebied is deels toegankelijk voor het publiek via allerlei wandel- en fietspaden

Eendenkooi: deze site in een oase van rust is de enige publiek toegankelijke kooi in België die in haar cultuurhistorische vorm is hersteld

Dorpsplein Uitbergen: een pittoresk pleintje met uitzicht op de Sint-Pietersbandenkerk, het prachtige oud-gemeentehuis en de geklasseerde pastorie

Schandpaal Berlare dorp: een 17de-eeuwse schandpaal in de dorpskern

Riekend rustpunt: en klein museum, uniek in Vlaanderen, dat een totaal onbekend en weinig bestudeerd aspect van de geschiedenis belicht: mesttransport over water van de stad naar het platteland

Ontdek nog zoveel meer op www.berlare.be

Woonproject Meerschevenne

 

U wenst meer informatie over Meerschevenne?

Contacteer ons via onderstaand formulier en wij nemen graag contact met u op.

Gegevens:Project
Ik informeer *
Uw eventuele vraag
Hoe leerde u het project kennen


Ik wens dat iemand contact met me opneemt
Ik wil me inschrijven op de Cornerstones nieuwsbrief
Ik wil me inschrijven op een event

Event
Aantal personen
Ik kom om

Gelieve dit veld leeg te laten.

Inschrijven bezoek modelappartement Felix Brouwershof

Amper 17 maanden na de eerste steenlegging kan u nu zelf ervaren waar "Wonen in Felix Brouwershof" voor staat. Nieuwsgierig, schrijf u nu in voor een geleid bezoek.

Schrijf u nu in voor een geleid bezoek

Inschrijven nieuwsbrief

Wordt u graag als eerste op de hoogte gebracht over onze nieuwe projecten, infosessies, opendeurdagen... of interessante weetjes?

Schrijf nu in op de Cornerstones nieuwsbrief

Contacteer Cornerstones

Cornerstones is de bedenker van slimme en vernieuwende woonvormen voor mensen met een toekomstplan. U kan ons zelf contacteren of uw gegevens achterlaten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op zodat we samen de best mogelijke oplossing op uw maat kunnen bedenken.

Cornerstones
Prins Boudewijnlaan 30, bus 9
2550 Kontich
Info@cornerstones.be
03 33 44 762