Ligging en omgeving

Zoveel te beleven in en rond Lanaken

Bruisende stad…

Lanaken heeft veel winkels, gezellige terrassen, restaurantjes en zelfs een bioscoopcomplex. Levendige galerijen en winkelstraten liggen op wandelafstand van drie ruime – gratis! – parkeerterreinen. Het vernieuwde kerkplein is een absolute aanrader. Slenter over de wekelijkse markt. Geniet van de gezellige drukte tijdens het carnaval, de jaarmarkt, de kermis en diverse braderieën. Bierliefhebbers kiezen in ‘De Brouwerij’ uit maar liefst 230 bieren. Genoeg voor vele gezellige namiddagen.

…in een groene omgeving

Lanaken baadt in een zee van groen. Ontdek de prachtige omgeving vanop het water, tijdens een boottocht op de Maas. Maak een avontuurlijke huifkartocht. Of ga golfen op de glooiende heuvel van Dousberg. Kinderboerderij Pietersheim – met speeltuin – is het ideale decor voor een dagje dolle pret met de kleinkinderen. Deze toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen opent de deur naar een uniek natuurgebied met meer dan 5000 ha uitgestrekte bossen en heide.

Wandel- en fietsparadijs

Lanaken is een paradijs voor wandel- en fietsfans. Pik er in op het vermaarde Limburgse Fietsroutenetwerk, een netwerk van 2000 km. Wandel en fiets langs gezellige dorpjes, historische pareltjes en toeristische trekpleisters. Ontdek de imposante natuur langs de Maasoevers en in kasteelparken. Geniet onderweg van schitterende panorama’s op autovrije wegen.

Citytrippen

Interessante steden als Maastricht (7 km). Genk (15 km), Maasmechelen (11 km) en Hasselt (31 km) liggen vlakbij. Vanaf januari 2018 houdt de eerste sneltram tussen Hasselt en Maastricht halt op wandelafstand van Residentie Molenhoek. Zo bereikt u vlot beide steden voor een ontspannend dagje uit.

Cultuurhistorische pareltjes

  • het Kasteel Pietersheim met Waterburcht
  • de Sint-Ursulakerk, een neogotische parochiekerk uit 1864
  • het uitkijkpunt op de Kesseltse Kip. Deze draaiende reuzenkei biedt een schitterend zicht op de streek. Kerktorens in de omgeving herkent u makkelijk aan de hand van een oriëntatietafel.
  • museumapotheek Dr. Humble
  • kasteel d’Aspremont-Lynden
  • het historisch kasteeldorp Oud-Rekem, enkele jaren geleden verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen

Ontdek nog zoveel meer op www.lanaken.be

Woonproject Molenhoek

 

U wenst meer informatie over Molenhoek?

Cornerstones heeft de verkoop van Molenhoek toevertrouwd aan Christoffels Vastgoed.

Christoffels - vastgoed

CHRISTOFFELS VASTGOED NV
Koning Albertlaan 97-99
3620 Lanaken
Tel.: +32 (0)89 73 01 01
Fax: +32 (0)89 73 01 09
vastgoed@christoffels.be

Gegevens:Project
Ik informeer *
Uw eventuele vraag
Hoe leerde u het project kennen


Ik wens dat iemand contact met me opneemt
Ik wil me inschrijven op de Cornerstones nieuwsbrief
Ik wil me inschrijven op een event

Event
Aantal personen
Ik kom om

Gelieve dit veld leeg te laten.